/ БГНЕС
Разгледахме и обиколихме два проекта, които са изключително важни и за България, и за Сърбия. Единият проект е магистралата, благодарение на АМ „Европа” българи и сърби ще могат да стигат за 3 часа от София до Белград. Бяхме в Сливница и Драгоман, доволен съм от това как вървят работите.

Борисов и Вучич инспектираха строежа на АМ „Европа“ и „Балкански поток“ от птичи поглед (ВИДЕО)

Това каза президентът на Сърбия Александър Вучич, след като заедно с министър-председателя Бойко Борисов направиха инспекция на автомагистрала „Европа“ и на строителството на проекта „Балкански поток“.

Министерския съвет

Не съм убеден, че българи и сърби осъзнават какво съществено значение има газопровода „Балкански поток“ за нашите две страни, продължи Вучич. Изключително доволен съм, подчерта още президентът на съседката държава.

Премиерът Борисов посрещна президента на Сърбия Александър Вучич (ВИДЕО)

България е наш голям приятел, а българският народ – братски. Г-н Борисов успя да издигне нашите отношения на такова голямо равнище, каза Вучич и добави, че в Сърбия никой няма да каже лоша дума за България.



Въпреки кризата с коронавируса работата и на автомагистрала "Европа", и на "Балкански поток" не е спирала. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Премиерът отбеляза и напредъка на работата по връзката Александруполис – Димитровград. Така че този пръстен Александруполис – Турция – Балкански поток дава възможност за пълна диверсификация на целия регион – ще може се вкарва и руски, и американски, и катарски, саудитски, азерски газ, така че веднага можем да напълним тръбите, каза още премиерът.

Министерския съвет

Българският премиер посочи, че с реализирането на "Балкански поток" ще можем да прекараме на Сърбия какъвто газ си пожелаят – прозрачно, пред очите на Европейския съюз. Инвестицията е изцяло българска. Работим честно, отбеляза Борисов.
БГНЕС