Всеки ден ще проверяват Зларна перла край Варвара
Всеки ден ще проверяват Зларна перла край Варвара / netinfo
Ежедневни проверки в обекта „Златна перла” край село Варвара във връзка със сигналите за извършвано строителство е разпоредил кметът на Царево Петко Арнаудов. Общински служители са посетили вилното селище и са констатирали, че на обекта има осем строителни работници, складирани са строителни материали и се подготвя изкоп за вътрешна канализация.

Съставен е акт за административно нарушение и на фирмата инвеститор "Краш 2000" ще бъде наложена глоба.

Проверки във вилното селище ще се извършват всеки ден на място. От кметството заявяват, че ще се търси съдействието на РПУ-Царево за поставяне на охраняема бариера. Кметът Арнаудов ще изпрати писмо до ДСНК - Бургас с предложение за съвместни проверки в обекта.

В момента обектът “Златна перла” е “замразен”. Има заповед от страна на директора на природен парк „Странджа” и на директора на екоинспекцията в Бургас за спиране на строителството. От страна на министъра на околната среда има изпратено писмо да се изиска извършването на процедура по ОВОС. Все още обаче, съдът не се е произнесъл по законността на обекта и няма наложен административен акт на компетентните органи.

Други новини от Бургас