Все още има опасност за живота на самозапалилия се Димитър
Все още има опасност за живота на самозапалилия се Димитър / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Остава опасността за живота на 52-годишния Димитър Димитров, който се самозапали вчера пред президентсвото, съобщават от „Пирогов".

Пациентът продължава да е на командно дишане, като днес предстои да бъдат прегледани раните му и да му бъде направена превръзка.

Пострадалият постъпи в лечебното заведение с 25% изгаряния. Състоянието му обаче се утежни допълнително от вдишаните токсични газове по време на инцидента.

Инфарктът, който мъжът е получил преди две седмици, също би могъл да усложни лечението му. Той е с високо артериално налягане, но показателите се нормализират. Проблемът е с дихателната система в резултат на вдишаните газове и от болницата смятат, че може би оттам ще произтекат някакви усложнения.

По разкази на очевидци преди инцидента вчера Димитър е бил спокоен и видимо не е демонстрирал намеренията си. В един момент мъжът пламнал, разказаха свидетели.

По това време в района освен гвардейците, са се намирали и служители на НСО, които са успели да реагират бързо и да потушат пламъците с пожарогасител от служебния им автомобил.