Времето остава хладно, продължава да вали
Времето остава хладно, продължава да вали / снимка: БГНЕС

Още от днес следобед и до края на седмицата ни очаква отново дъжд. Това сочи средносрочната прогноза за времето.

Средиземноморски циклон ще нахлуе в сряда. Той ще окаже влияние върху времето на целия Балкански полуостров почти до края на седмицата.

Сряда и четвъртък над страната ще има сериозна купесто-дъждовна облачност, на места ще паднат интензивни валежи. Над Източна Европа и Балканите почти до края на месец май, с малки изключения, ще има центрове на ниско атмосферно налягане, което означава нестабилна атмосфера. По-топлото време в следобедните часове ще води до образуване на купесто-дъждовни облаци и превалявания, на места - интензивни. В близките 10 дни не се очаква стабилно време и продължава периодът, започнал още през април - на дъждовно и по-хладно време.

В четвъртък и петък до около събота и неделя в западните райони и високите полета на Западна и Северозападна България ще бъде хладно и дъждовно. Това няма да засегне в огромна степен Източна и Югоизточна България, където ще бъде по-топло.

Следваща седмица слабо ще се повишат температурите, но в следобедните часове ще се развива отново купесто-дъждовна облачност с променливо развитие. И до края на месеца се очаква да превалява и да остане хладно.

Подробна прогноза за времето може да чуете на Radio.DarikNews.bg