/ ВМРО
От ВМРО осъдиха поругаването на храма „Св. Петка Самарджийска”, който бе залят с боя от неизвестни извършители.

Анархо-либералщината, прерастваща във вакханалия, залива цяла София. Посягането върху църковни храмове не е чуждо за т.нар. леви (комунисти, социалисти), но на тази безнаказаност трябва да бъде сложен край, коментира Стефан Грънчаров от ВМРО.

Грънчаров, общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов и членове на задругата на каменоделците почистиха „помията”, излята пред храма, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Храмът „Св. Петка Самарджийска“ осъмна поруган с червена боя и яйца (СНИМКИ/ВИДЕО)

Преди няколко дни станахме свидетели на поредното поругаване на църковен храм в столицата. Храмът „Св. Петка Самарджийска”(според писателя Николай Хайтов тук са били погребани костите на Апостола на свободата Васил Левски) бе залят с боя от неизвестни извършители. Това бе вторият подобен случай в рамките на няколко седмици. Преди това „протестиращи“ издраскаха фасадата на „Св. Седмочисленици”, припомнят воеводите.

Църквата е институция, съхранила и запазила българщината в най-черните времена на турско робство. Черковният храм е светиня и всеки, посегнал срещу него, трябва да понесе своята законова, морална и обществена отговорност, посочват още от ВМРО.