ВМРО иска мегаагенция да се грижи за деца, възрастни и хора с увреждания
ВМРО иска мегаагенция да се грижи за деца, възрастни и хора с увреждания / БГНЕС, архив
ВМРО иска мегаагенция да се грижи за деца и възрастни
87337
ВМРО иска мегаагенция да се грижи за деца и възрастни
ВМРО иска мегаагенция да се грижи за деца и възрастни
  • ВМРО иска мегаагенция да се грижи за деца и възрастни
  • ВМРО иска мегаагенция да се грижи за деца и възрастни

Създаването на мегаагенция за децата, семейството, възрастните и хората с увреждания искат от ВМРО.

Това съобщи в кулоарите на парламента на депутата от Патриотичния фронт Султанка Петрова, която представи концепцията за преструктуриране на органите в сферата на закрилата на детето, хората с увреждания и правата на човека.

"Парламентарната група на Патриотичния фронт заедно със свой екип разработи една добра концепция, която ще бъде насочена към децата, българското семейство, възрастните хора и хората с увреждания", заяви от трибуната Петрова.

"Тази група от обществото, която е най-уязвима. Всички анализи показват, че хората с увреждания са едни от най-дискриминираните в цялото българско общество. Затова ние предлагаме да се създаде един административен орган, който да бъде на подчинение на Министерски съвет. Този орган предлагаме да се казва Държавна агенция за закрила на децата, семейството, възрастните хора и хората с увреждания", разясни още тя.

"Съгласно изискванията на Конституцията семейството, децата, майчинството възрастните хора и хората с увреждания са под закрилата на обществото ни на държавата. Именно затова ние се постарахме да съберем в този орган точно тези хора, които имат най-голяма нужда от помощ и подкрепа в българското общество", заключи Султанка Петрова.