/ БГНЕС
На брифинг в парламента лидерът на "Воля" Веселин Марешки направи "предсказание", че Валентин Златев няма дълго време да е директор на "Лукойл България".
 
"Ще направя предсказание - във връзка с оплакването на Валентин Златев от държавни институции, че си вършат работата и ги проверяват, във връзка с това, че години наред са правени милиарди обороти и не е плащан почти никакъв данък в България, мога да се обзаложа, че няма да е дълго времето, в което Валентин Златев ще бъде ръководител на тази компания", заяви Марешки.
 
Валентин Златев: Звездата на Марешки изгрява странно по времето на Симеон Дянков

"Имам информация, че в най-скоро време процесът по подаването и приемането на оставката на Златев като ръководител на компанията в България ще бъде дадена и приета", допълни той.

Вчера Златев каза, че фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесат жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) във връзка с това, че двете фирми на Марешки в бизнеса с горива са на загуба. Според Златев това бил класически дъмпинг.

Внасят жалба срещу Марешки, правел "класически дъмпинг"

Марешки коментира, че през 2005 г. всичките му конкуренти в аптечния бизнес са подали жалба до КЗК срещу неговите фирми, но той е бил оправдан. Няма как да отговарям на всички нелепи твърдения, заяви Марешки. По думите му за милиардите обороти на "Лукойл" са декларирани милиарди загуби в България.

"Къде са правораздавателните органи да видят коя е тази компания, която може да си позволи да работи на такива големи загуби, къде е ръководството на тази компания, за да изгони такъв некадърен ръководител", попита той.
БТА