Валентин Димитров с агентурно минало?
Валентин Димитров с агентурно минало? / netinfo

Най-вероятно бившият шеф на Топлофикация-София Валентин Димитров има агентурно минало. Проверете вие, медиите, питайте в МВР. Това каза в „Дарик кафе” на Дарик радио кметът на София Бойко Борисов.

Той отново призова парите от натрупаните сметки на Димитров да се извадят и да се върнат на абонатите, да се изравнят сметките им, както и да послужат да не се вдигат цените.

Бордът на директорите на Топлофикация трябва да предложи това, иначе от устата на Румен Овчаров е евтин популизъм, коментира още столичният градоначалник. Според него „кметът прави така, че никога повече да не се надписват сметки, а Овчаров подлъгва хората.”

Борисов се зарече, че няма да си „говори” вече по медиите с министъра, с когото от няколко дни си разменят писма. Не виждам защо трябва да ходя при Овчаров да се разбираме, той вчера беше в Общината, но не дойде, обясни Борисов. Той каза, че мястото, на което трябва да се видят, е Топлофикация-София.

По думите му е вярна информацията на общинския съветник от НДСВ Владимир Каролев, че Общинска банка е раздала рискови кредити за над 25 млн. лв. на близки до бизнесмена Христо Ковачки фирми. Борисов обаче напомни, че няма правомощия, чрез който да въздейства, защото така е прието в устава на банката.

Кметът обясни, че освен площадката в Горни Богров, където да се складират софийските отпадъци, има още 4 варианта.

Има един път за решение за боклуците и това е завод за отпадъци, припомни отново Борисов. Той обясни, че Брюксел дава 180 млн. евро за техническа помощ на столицата за справяне с проблема.

Цялото интервю с кмета на София може да прочетете в рубрика Интервю и коментар и да чуете в DarikNews audio