/ Guliver/Getty Images
Военновъздушни способности на американска летателна техника ще бъдат демонстрирани в авиобаза Граф Игнатиево, съобщиха от Министерство на отбраната.
 
Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево, където ще наблюдава демонстрация на военновъздушни способности, представени от екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ.
 
Министърът на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев също ще наблюдават на в петък уникална по рода си демонстрация на военновъздушни способности, представени за първи път в България от екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ. Домакин на събитието ще бъде авиобаза Граф Игнатиево.
 
Изявления ще направят командващият на 3-то командване на Военновъздушните сили на САЩ с отговорности в Европа и Африка, в Рамщайн, Германия, генерал-лейтенант Ричард Кларк и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.
 
Депутати от 44-ото Народно събрание, заместник-посланикът на САЩ в България Мартина Стронг и представители на посолството на САЩ в България са поканени да наблюдават демонстрациите в авиобаза Граф Игнатиево.