/ iStock/Getty Images
В съботната сутрин в отделни източни райони все още ще превалява, а след обяд слаб краткотраен дъжд ще има и на отделни места в планините. Вятърът от северозапад ще отслабне, ще е слаб до умерен. 

Сутринта ще бъде сравнително хладно, а дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат от 22 до 27 градуса, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд валежите временно ще спрат, но след обяд отново на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър.

Максималните температури на въздуха ще бъдат 20-23 градуса. 

Температурата на морската вода ще бъде 16-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

дъжд цветя прогноза за времето
iStock/Getty Images

Над планините облачността ще бъде променлива, намаляваща по-често до слънчево. Преди обяд над източните райони на Стара планина, а след обяд - над Родопите и планините в югоизточните райони на страната, облачността ще бъде по-значителна и на отделни места там краткотрайно ще превали. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

слънце дъжд прогноза за времето
iStock/Getty Images

В неделя преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд облачността ще се увеличи, и на места, главно в Южна България ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса. 

прогноза за времето
iStock/Getty Images


В понеделник от североизток ще проникне хладен въздух и температурите ще бъдат с 3-4 градуса по-ниски. Отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще бъдат временно интензивни, с гръмотевични бури и условия за градушки. 
БТА, НИМХ