/ БГНЕС
Традиционно интензивен трафик към София в края на почивните дни
92803
Традиционно интензивен трафик към София в края на почивните дни
  • Традиционно интензивен трафик към София в края на почивните дни
Задръствания има по магистрала "Хемус" в района на тунелите "Витиня" и "Ечемишка", шофьорите да използват обходния маршрут през Ботевград, каза за Дарик Александър Пенков, дежурен в Ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Затруднено е и движението по пътя София - Самоков заради катастрофа.

По думите на Пенков, сигнали за затруднен трафик на другите входове към София до момента няма.

Дете пострада при катастрофа на пътя София-Самоков

Най-малко 60 000-70 000 автомобила са влезли днес в София. Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция" към Столична дирекция на вътрешните работи, във връзка с интензивния трафик на входовете и изходите на София в края на трите почивни дни.

"До момента имаме около 30 леки пътнотранспортни произшествия. Тежки нямаме", съобщи още комисар Тенев.

Катастрофа с пожарен автомобил затвори пътя Ловеч-Троян (СНИМКИ)

До 20.00 ч. остава ограничено движението на камионите над 12 тона по магистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни.

От АПИ очакват интензивно движение на входовете на София, по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София - Кулата. Те съветват шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.