Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов коментира от Чирпан горещите политически теми като заплахата срещу Ива Митева и нападките, които си разменят с Татяна Дончева, където бе по повод честванията за Съединението на България.

Той се срещна и с президента Румен Радев. Йорданов му каза нещо на ухо, но не пожела да сподели пред медиите какво е прошепнал на президента. Каза само, че му честитил празника.

Деянието не е за похвала, има органи в държавата, които трябва да се занимават с това. Аз не съм разследващ орган, има си разследващи органи, има си закони в тази страна, заяви той

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева в опит да разцепи ИТН

На въпрос дали заплахата към Ива Митева би могла да е поръчка, той отговори: Има странно съвпадение кога се случи това - когато два дена подред се занимаваме със Закона за НСО и ГЕРБ, БСП и ДПС се опитваха да го саботират през цялото време. Сега дали някой от тях е засилил този човек, защото знаете, че хора, които са общо взето в страни от обществото са лесно манипулируеми, не знам, затова си има разследващи органи. Сигналът го оповестих със съгласието на г-жа Митева, така че нищо лошо не се случи от това и е по-добре нещата да са пред вас и пред българските граждани, заяви още Йорданов.

Така или иначе, за първи път имаме заплаха към председател на НС, към г-жа Ива Митева, която е един професионалист, единственият й проблем е, че ние се занимавахме със Закона за НСО и се получи тази заплаха, допълни Йорданов.

Той коментира и скандала с Татяна Дончева, която отрече неговите твърдения пред БНР, че е опитвала да подкупи депутати от ИТН, с цел да разцепи парламентарната група.

Казах, че има запис, че е била на тази среща, да размахвала е едни листчета с едни цифрички, заяви Йорданов и добави: Татяна Дончева най-добре да спре да говори. Тя прекали с разни приказки да лъже по нас, а всъщност тя е човекът, който прави такива неща. Тя е водила някакъв разговор, в който се е опитала да разцепи групата, да ги убеждава да напускат, да ходят евентуално като министри в третия мандат, така че това е грозна работа, каза още Йорданов.
БГНЕС