Статиите срещу Борисов в чуждестранни вестници могат да се вкарат в годишния празничен календар – да се пише всеки февруари или март, както става всяка година. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Неделята на NOVA".

"Организацията БОЕЦ, състоящ се от двама души, финансирани от Цветан Василев, са платили за една страница в каталунски вестник. Това е", обобщи Биков за поредната публикация на тема премиерска къща в Барселона. "Кому беше нужна тази политическа паневритмия", нарече той шествието с президента Румен Радев до Паметника на Левски.

Борисов от джипа: България върви добре по всички критерии (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Надявам се, че президентът оттук нататък първо ще мисли, а после ще действа. Абсурдно е да се скандира "Радев, Радев" на Паметника на Левски. Надявам се този гаф да не се повтаря, поне не и на тази дата", категоричен бе Тома Биков.

"Има политическа неадекватност по отношение на темата с къщата на премиера. Опитват се да кажат, че Борисов е нападнат от чужди държави. Казва се, че това е атака и срещу България", опонира депутатът от БСП Филип Попов.

Български срам в деня на бесилото - манифестация и селфита под лика на Апостола

Той заяви, че не вижда връзка между шествието на президента и публикацията в испанския вестник. "Не одобрявам това, което се случи на паметника на Левски, но и президентът помоли никой да не бъде освиркван. Политическото използване беше от страна на ГЕРБ на следващия ден", завърши социалиста. Попов дори сравни днешните управляващи с чорбаджиите, срещу които се е борил Левски. Според него хората, които освиркали столичния кмет на паметника, били недоволни, но никой не ги подстрекавал към това поведение.
NOVA