Тодор Танев подаде оставка, Борисов одобри Кунева за просветен министър
Тодор Танев подаде оставка, Борисов одобри Кунева за просветен министър / БГНЕС, архив

Министър-председателят Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката. В сряда той ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Бойко Борисов поиска оставката на образователния министър

По-рано в понеделник премиерът се е срещнал с Меглена Кунева. Двамата са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство.

В първия работен ден на седмицата проф. Тодор Танев депозира своята оставка като министър на образованието и науката в Министерския съвет.

Какво разклати стола на просветния министър?

В четвъртък миналата седмица премиерът Борисов поиска оставката на Тодор Танев заради системно проявяващи се проблеми в сектора. В дните преди това спорове и дискусии в обществото предизвикаха новите учебни планове и програми.

Янка Такева с обвинения към МОН, експерти работели за опростачване на населението

Министър-председателят поиска Реформаторският блок да номинира нов просветен министър. От коалицията заявиха, че единодушно подкрепят кандидатурата на Меглена Кунева с уговорката, че ДСБ са присъствали, но не са гласували при излъчването на номинацията й, тъй като са в опозиция, а от Гражданския съвет обясниха, че ще решават дали да я подкрепят.

Официално: Кунева е номинацията на РБ за министър на образованието

От Патриотичния фронт огласиха позицията, че ще решат дали да застанат зад кандидатурата на Кунева след разговор.

Одобрявате ли номинацията на Меглена Кунева за министър на образованието? Участвайте в анкетата на Dariknews.bg тук.