Боксьорът помага на лекарите в „Софиямед“, работи като санитар
Тервел Пулев се присъедини към екипа доброволци в болница „Софиямед”.Спортистът помага в Спешното отделение на лечебното заведение.

Смятам, че така е редно и го чувствам по този начин. Ще бъда на разположение, докато ситуацията е напрегната. Избрах точно тази болница неслучайно. Преди всеки мач трябва да се извадят всички медицински прегледи и често идвах в „Софиямед”, обясни боксьорът пред NOVA.

„Това, с което са ме ангажирали, е да бъда санитар, но правя всичко, от което лекарите имат нужда. Вече започнаха да ме чувстват като част от тях”, каза Пулев.

Тервел Пулев се качва на ринга в САЩ през май

Гордея се, че Тервел Пулев е при нас, защото ни подкрепя морално и показва личен пример за всички хора в България. Той ни е полезен във всяко едно естество”, посочи началникът на спешния център в УМБАЛ „Софиямед” д-р Иван Христов.

Боксьорът посочи, че не се страхува от опасността да се зарази. „Това не го мисля изобщо, все едно не съществува”, каза той.

Според Пулев сега е времето да се откъснем от материалното и да помислим за духовното. Призова да забравим за страховете и за паниката си.
NOVA