Състоянието на простреляното в Монтана момиче е тежко
Състоянието на простреляното в Монтана момиче е тежко / netinfo

18-годишната Йоана Борисова, която бе простреляна в главата в град Монтана, вече диша самостоятелно, но състоянието й остава критично, съобщи изпълнителният директор на болницата в Монтана Маргарита Ницова.

Състоянието на момичето е много тежко, но това, че диша самостоятелно без апарат, е добър показател. При нея нараняването е много тежко, допълни изпълнителният директор на болницата.

18-годишната ученичка от гимназията за преподаване на чужди езици “Петър Богдан” в Монтана бе открита простреляна в парка “Слънчева градина” в четвъртък миналата седмица.

След това бе задържан приятелят на момичето - 28-годишният Тинко Тинков, който призна, че е прострелял Йоана.

Вчера Окръжният съд в Монтана постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Тинков. Той заяви пред съда, че изстрелът е нещастен случай, а не опит за убийство и поиска да му бъде оказана медицинска помощ, защото бил психически разстроен.

По време на съдебното заседание стана известно също, че майката на Йоана е подала две жалби за тормоз в полицията срещу Тинков. Газовият пистолет, с който е извършено престъплението, е бил преработен за стрелба със сачми./БГНЕС/

Други новини от Враца