Съдът отложи делото срещу Веселин Георгиев-Батко
Съдът отложи делото срещу Веселин Георгиев-Батко / снимка: DarikNews
Съдът отложи делото срещу Веселин Георгиев-Батко
19090
Съдът отложи делото срещу Веселин Георгиев-Батко
  • Съдът отложи делото срещу Веселин Георгиев-Батко

Софийският градски съд отложи за 19 май делото срещу бившия изпълнителен директор на пътния фонд Веселин Георгиев. Той е обвинен в престъпление по служба.

Магистратите отказаха да приемат гражданския иск, заведен от Министерството на финансите. Причината е, че в документа липсва точна стойност.

Веселин Георгиев е обвинен за престъпление по служба, извършено от него през периода юли 2006 година ноември 2007 година. В качеството му на длъжностно лице като изпълнителен директор на Фонд „Републиканската пътна инфраструктура” в нарушение на Закона на обществените поръчки и наредбата за възлагане на малки обществени поръчки той е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите „Биндер” АД, „Инмат” ООД и гражданско сдружение „Инфраструктурни обекти”. Целта му е била да набави имотни облаги за братята му Бойко и Емил Георгиеви, от което са настъпили значителни вредни последици за България.

Бившият директор на фонда подаде оставка на 1 февруари миналата година, след като стана известно, че пътната фирма „Биндер”, оглавявана от неговия брат Емил Георгиев, е получила поръчки за 120 милиона евро. По времето на Георгиев са направени обществени поръчки за 21 проекта на обща стойност над 300 милиона лева.