Съдът не възобнови делото срещу Маргините
Съдът не възобнови делото срещу Маргините / cнимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Софийския градски съд отложи делото срещу Красимир и Николай Маринови – Маргините и не възобнови досъдебното производство по случая. Причината е тежкото здравословно състояние на един от другите подсъдими – Иво Карагеоргиев.

Съдът изслуша медицинските експертизи за състоянието на Иво Карагеоргиев, който има тежка форма на исхемична болест на сърцето и отново прецени, че не може да бъде даден ход на делото. За следващото заседание бе насрочена петорна медицинска експертиза, която да установи дали подсъдимият ще има здравословната възможност да участва в процеса. Вече седем месеца съдът се занимава единствено с медицинското състояние на подсъдимите. За пореден път да дадат своите показания не се явиха Румен Николов – Пашата и Младен Михалев – Маджо.

Градският прокурор Николай Кокинов отказа да даде по ясни обяснения по случая:

„Има експертиза, че единият не е способен да участва към настоящия момент. Братя – да, но не Маринови, а Карагеоргиеви, заради когото беше спряно производството”, каза Кокинов.

Той коментира , че Маргините и Маджо ще бъдат разпитани във връзка с убийството на писателят Георги Стоев. Кокинов добави, че според него книгите на Стоев са художествена литература и събитията, описани в тях, не отговарят на реалността.

Братята Маринови, Иво и Светлин Карагеоргиеви, Веселин Тошев, Бисер Илиев и Стефан Рангелов са обвинени, че са подготвяли убийствата на покойния вече Иван Тодоров – Доктора, Любен Гоцев и финансиста Никола Дамянов.

Делото бе отложено за 3 юли.