Съдът даде срок на семейство Гаич за нови доказателства
Съдът даде срок на семейство Гаич за нови доказателства / Sofia Photo Agency
Добричкият окръжен съд даде срок на семейство Живка и Миролюб Гаич да представи нови доказателства по делото на комисията „Кушлев" срещу тях. Известните бизнесмени са свързани с пирамидата „Югоагент".

Срокът за новите доказателства е до следващото заседание, определено за 6 ноември. Според запознати това ще попречи на Гаич да протакат делото.

Съдът прие справка за пътуванията на Миролюб Гаич извън страната и за декларираните при влизане в България парични средства. Защитата е предоставила данни за доходите на жена му Живка от дружество „Гарант - Филтър" в с. Овчарово. По нейно искане бе разпоредено да се изискат удостоверения за доходите на Живка Гаич от „Югоагент-тур" ЕООД, а за Миролюб Гаич от „Югоагент – Добрич" ООД.

Съдът постанови още да бъде уведомена местната Дирекция „Социално подпомагане" за делото на комисията „Кушлев" срещу семейство Гаич. Целта е да бъдат защитени правата и интересите на дъщеря им Зорица според Закона за защита на детето и Конвенцията за правата на детето.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, претендира за 2 138 805 лева от семейство Гаич. На толкова е оценено придобитото от тях имущество, за което липсват данни за законни източници.

Други новини от Добрич