Суходолци отхвърлиха молбите на Борисов
Суходолци отхвърлиха молбите на Борисов / netinfo

Суходол категорично няма да се съгласи на повторно отваряне на сметището в квартала. Позицията изразиха около 200 жители на Суходол по време на протестен митинг тази сутрин.

Суходолци категорично отхвърлиха молбата на кмета Бойко Борисов, да му дадат една година, през която да се изхвърля софийският боклук в сметището на квартала, докато се построи завод за третиране на отпадъците.

„Вече изминава година, откакто се затвори сметището, защо до сега не решиха проблема. Свидетели сме на безсилието на Общината да разреши кризата и да се търсят политически пазарлъци. Свидетели сме на противопоставянето на хората от различните квартали на София, подклаждано от Столичната община”. Това каза Венцислав Божилов, председател на сдружението “Защита на здравето и живота на населението и околната среда на Суходол”.

Жителите на квартала отхвърлиха и предложението на Бойко Борисов да бъдат изселени другаде, докато се построи завод за боклука и казаха, че искат да си останат в квартала, но да дишат чист въздух.

От Гражданското сдружение в Суходол обявиха, че мислят да го регистрират като партия, като отговор на ГЕРБ.

Според Ивайло Кръстев, член на Сдружението на Суходол, новата партия ще е от обикновени хора, а не от съмнителни бизнесмени и мутри.

Протестът на суходолци съвпадна с кварталния събор, по време на който на площада пя народната певица Поли Паскова и танцува фолклорен ансамбъл.