Столичен следовател отново в конфликт с пътни полицаи
Столичен следовател отново в конфликт с пътни полицаи / снимкa: Sofia Photo Agency

Магистратът от Софийска военна прокуратура Антон Мицов е бил заловен от дупнишките полицаи в района на Дяково след груби нарушения на Закона за движение по пътищата. Няколко дни случаят с военния магистрат е бил прикриван.

Служителите на реда установили, че Антон Мицов шофирал личния си автомобил без колан, със спукано предно стъкло и без задължителен винетен стикер. Полицаите съставили акт за няколкото нарушения, но последвали заплахи от страна на военния следовател, който заявил, че "този акт ще бъде скъсан" и показвал служебната си карта на пътя.

Веднага след инцидента с пътните полицаи, Мицов депозирал жалба срещу тях. Със заповед на началника на Пътното управление в Дупница е образувано вътрешно разследване по случая.

Преди месеци Антон Мицов влезе в конфликтен сблъсък с полицаи в центъра на град Симитли. Тогава униформените го спряха за рутинна проверка със съмнение, че кара колата си в нетрезво състояние. По аналогичен начин следователят се опита да сплаши органите на реда със служебната си карта и с арогантно поведение. Военните в София го санкционираха с мъмрене.