/ БТА
Бургаските ученици използваха забавна форма и стихоплетство, за да помолят кмета на града да ги пусне грипна ваканция. 

Уважаеми господин Николов, скромно се обръщаме към вас, в стих, с молба, кротка като розов цвят. Грипна ваканция ни трябва сега, за деца, в градини, училища“, пишат децата.

"Винаги съм знаел, че Бургас е поетичен град. А учениците на Бургас продължават с поезията, кротки като розов цвят. Стихчето е от m1.k.br4t, каквото и да значи това", отговаря кметът на морския град и отправя посланието и към вниманието на шефа на РЗИ-Бургас Георги Паздеров. 



Малко по-късно Николов заяви, че е открил и видео със своя облик в ТикТок, в което децата използва специални ефекти, а умилителнaта молба "Г-н Николов, моля, пуснете ни ваканция", искрено го усмихнала.

"Какво ли не съм чувал и виждал, но вече и в TikTok с рози се видях. Ученическо творчество, на вниманието на директора на РЗИ д-р Паздеров", отново призовава кмета шефа на РЗИ с намигване. 



Още през зимата на 2016 година децата в Бургас започнаха да засипват Димитър Николов с умолителни съобщения да ги пусне в дървена ваканция. Тогава той стана известен с прозвището Чичо Кмет и Чичо Митко. 

Той винаги подхожда с усмивка към тези закачки и ги публикува в социалните мрежи.