Стачката в горския сектор е политически подклаждана според Станишев
Стачката в горския сектор е политически подклаждана според Станишев / netinfo
Стачката в горския сектор е подклаждана политически от десницата – такова обвинение отправи премиерът Сергей Станишев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на лидера на ДСБ Иван Костов.

Премиерът допълни, че стачката в горския сектор е политически инсценирана и затова е разпоредил на шефа на Държавната агенция по горите Стефан Юруков да предприеме мерки в тази посока. Според Станишев горските работници основателно искат увеличение на заплатите, но няма как в България всички да поучат 100-процентно увеличение на възнагражденията.

Станишев съобщи, че председателят на Агенцията води разговори със стачкуващите, за да се постигне споразумение.

От ДСБ нарекоха политически инсинуации твърдението на премиера, че техни кадри в горския сектор подклаждат стачката. „В горите вече шест години безчинства ДПС, фирмите от обръча на Ахмед Доган стоят зад стачката”, заяви Костов и допълни, че това го знаят всички, включително и в БСП.

Лидерът на ДСБ бе категоричен, че в неговата партия няма хора, които да се отопляват на дърва и да ловуват в гората. Не ние, Гоце гърми по горките животни със служебните коли на НСО всяка неделя”, каза Костов по адрес на президента Първанов.