/ БГНЕС
По същото време текат акции в офисите на бизнесмена Васил Божков и "Националната лотария"
Спецпрокурори и полиция влязоха рано тази сутрин в Държавната комисия по хазарта, има задържани, предаде БГНЕС.

Почти по същото време започна и полицейската акция в офис на Националната лотария на улица „Фритьоф Нансен“ в столицата. Полицейска и прокурорска проверка има и в централата на "Нове холдинг", която е собственост на Васил Божков. Текат претърсвания и в бившата резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена

Няколко часа по-късно самият Божков коментира за БГНЕС акциите в неговите офиси, като посочва, че няма информация.

"Не знам какво се случва, добави Божков. Като разбера, може би ще коментирам. Нищо не знам в момента", казва бизнесменът. И уточнява: "На разположение съм на органите по всяко едно време", докато междувременно се появиха твърдения, че е напуснал страната.

Офисът на компанията му се намира на улица "Московска", недалеч от храма "Александър Невски". Микробус на специализираните полицейски сили има в самия двор на "Нове холдинг".
 

Председателят на Комисията по хазарта е отведен за разпит, съобщава БГНЕС.Претърсвания в офисите на Васил Божков (ВИДЕО)

Акцията е под ръководството на Специализираната прокуратура, но подробности за нея не се предоставят.

По същото време има проверки и в бившата резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.
БГНЕС