Спасиха от удавяне руснак на злокобното място край Сириус
Спасиха от удавяне руснак на злокобното място край Сириус / netinfo

57-годишен руснак е бил спасен от удавяне от спасители и медицински екипи на ДКЦ I „Св. Клементина", съобщи за Дарик управителят на лечебното заведение д-р Иван Иванов. Инцидентът е станал в 10.30 часа в курорта "Св. Константин" на злокобното място край хотел "Сириус", в близост до което в неделя се удави 19-годишният Христо Христов от Шумен.

Руският турист, който се казва Михаил, при червен флаг и забрана за къпане влязъл навътре в морето и на около 150 метра от брега започнал да се дави. Заради трети пореден инцидент коварното неохраняемо място вече е на особено внимание от спасителите и само бързата им намеса предотвратила най-лошото. За спасяването на Михаил се отзовали четирима спасители, които влезли с водно колело и една жена с въже изтеглила давещия се руснак. Веднага се намесили и медицинските екипи на ДКЦ I, които реанимирали пострадалия и бързо овладели състоянието на човека.

Септември се очертава топъл и слънчев, но от началото на месеца започна поетапното закриване на плажовете. Д-р Иванов съобщи, че договорът за медицинското обслужване на курорта "Камчия" е изтекъл на 1 септември и там вече няма дежурни екипи. Договорът на здравното заведение с концесионерите на варненските плажове изтича на 15 септември, но д-р Иванов предполага, че лекарите и линейката на централния варненски плаж ще остане до края на септември. Тогава изтича договорът с Военно-почивния дом в курорта "Св. Константин", така че след края на септември всички медицински пунктове ще бъдат закрити, съобщи още д-р Иван Иванов.