сняг кола капан
сняг кола капан / iStock/Getty images
Обилен снеговалеж в Кирковско
Обилен снеговалеж има на територията на пограничната община Кирково, каза за БТА кметът Шинаси Сюлейман.

Той обясни, че в района на Граничния контролно-пропускателен пункт „Маказа“ натрупаната снежна покривка е поне 40 сантиметра. В самото село Кирково снегът е около 17-18 см, но в по-високи села, като Стоманци, Средско и Кукуряк, тя е над 25 сантиметра. 

Снегът, започнал да вали днес, е натрупал бързо и продължава да натрупва снежна покривка, допълни Шинаси Сюлейман. По думите му, към момента няма сигнали за закъсали автомобили, за бедстващи хора и за населени места без ток. На терен са всички 20 машини на снегопочистващите фирми, имащи ангажимент към общинската пътна мрежа.

Освен на територията на община Кирково, сняг има по високите части и в други общини от областта, като района на Далджа, селата Бойно и Кобиляне по пътя Кърджали – Ардино. Състоянието на пътищата е добро, взети са необходимите мерки. Служителите на Областното пътно управление са на терен, както и техника на пътнопочистващата фирма. По-рано днес областният управител на Кърджали Никола Чанев излезе с призив в профила си във Фейсбук водачите да шофират разумно и с повишено внимание.
Валентина Стоева/БТА