/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Днес ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще бъде слаб от запад-югозапад, в Дунавската равнина и Източна България до умерен. Дневните температури чувствително ще се повишат - максималните ще бъдат предимно между 12 и 17 градуса, в София около 12 градуса.

iStock/Getty Images

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

iStock/Getty Images

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен, временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

iStock/Getty Images

В понеделник ще бъде ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Минималните температури ще са по-високи, особено в Северна България, а дневните слабо ще се понижат.

Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до ясно време и сутрешните температури във вторник ще са по-ниски. През деня ще бъде слънчево, по-късно ще се появи висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ