Служител на енергото загина заради кражба на ел. табло
Служител на енергото загина заради кражба на ел. табло / снимка: БГНЕС
Служител на енергото загина заради кражба на ел. табло
31222
Служител на енергото загина заради кражба на ел. табло
  • Служител на енергото загина заради кражба на ел. табло

32-годишен служител на енергото за София и Западна България ЧЕЗ е загинал при ремонт на лека авария заради кражба на електрическо табло във Вакарел, съобщи за Дарик Росен Йорданов, директор „Експлоатация и поддържане" в компанията.  Мъжът е загинал на място от токов удар:

„Случката се разви сутринта в 10.00 часа. Аварийна група - Ихтиман отива в трафопост във Вакарел, за да възстанови качеството на напрежението и се оказва, че вътре крадци са измъкнали таблото за ниско напрежение. Опитали са се да извадят кабелите, които минават и през стената на трафопоста. Единият от кабелите е подпрял машината, 20 киловолта. Някакъв късмет са извадили крадците, защото са могли да загинат те в този случай. За съжаление вместо тях е загинал наш служител, който е бил обезопасен за работа с напрежение до 1000 волта, но тези предпазни средства до 20 000 не помагат. Никой не е очаквал, че през тази конзола ще се подаде захранване. Служителят е починал на място, 32-годишен е".

Млад човек, знае ли се дали е семеен? 

Да, семеен е, има и деца. Млад човек, бих казал, че е един от най-добрите служители на района. Войната с крадците, освен че се отразява на потребителите и на нормалната работа на нашите хора, вече виждате, че води и до трагични инциденти.