Състоянието на детето, паднало от 4 етаж на хотел в Сливен, е стабилно. То е с черепно-мозъчна травма. Това обяви на извънреден брифинг районният прокурор на града Христина Блецова.

„Прозорецът, през който детето е паднало, е бил тип "френски" и се е намирал почти до земята. С малки размери - около метър на 55 см. В момента, в който са тръгвали двете деца, по-голямото е отворило, за да се охлади и да влезе въздух. За момент родителите са изпуснали по-малкото дете и то е паднало през прозореца от 7 метра височина върху бетонна козирка. Не бих казала, че пострадалото е оставено без надзор. Цялото семейство е било в стаята – по-голямото братче е било в тоалетната, бащата си е връзвал обувките, а майката е приготвяла багажа. Тогава е станал инцидентът за момент”, обясни прокурорът.

3-годишно дете падна от четвърти етаж на хотел в Сливен (ВИДЕО)

По думите й, прозорецът е бил необезопасен: "Прозорецът е бил много малък. Голям човек не може да падне през него, но малко дете - да", допълни тя.

Проведени са разпити с членовете на семейството и със служители на хотела. Предстои назначаването на съдебно-медицинска експертиза.

„Нямаме причини да считаме, че семейството не е полагало грижи за детето. Просто е станал нелеп инцидент. Досъдебното производство се води за причиняване на средна телесна повреда. Нямаме данни за никаква умисъл”, уточни Блецова.
nova.bg