Прогноза за времето на 18 декември, понеделник
Обстановката на пътя
95699
Обстановката на пътя
  • Обстановката на пътя
През нощта над по-голямата част от страната времето ще е облачно. Слаби валежи от сняг ще има в Северна България, а временни разкъсвания и намаления на облачността ще има на места в южните райони.
 
Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

В понеделник облачността отново ще се увеличи и вплътни и главно в югозападната половина от страната ще вали сняг, в югоизточните райони - дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен северен вятър. Минималните температури ще са от минус 3 до 2 градуса, а максималните ще са между 1 и 6 градуса.

ThinkStock/Getty Images

Заради снега: Как са пътищата в страната?
 
Атмосферното налягане ще е близко до средното за декември и ще остане без съществена промяна.
 
Времето през декември - ще има ли сняг за Коледа и каква зима ни чака

ThinkStock/Getty Images

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа слаб, по най-високите части - умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 м температурата ще е около 0 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.
 
По Черноморието облачността ще е значителна. Слаби валежи от дъжд ще има на места по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6 градуса, температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

ThinkStock/Getty Images

През следващите дни застудяването ще продължи.

Във вторник облачността ще се задържи значителна, на места с превалявания от сняг.

В сряда слаб сняг все още ще превалява на отделни места в Източна България, но над западната половина от страната вече ще е без валежи, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

ThinkStock/Getty Images

В четвъртък и петък сутрин температурите ще паднат и до минус 10. В повечето дни от новата седмица дори през деня температурите ще остават със знак минус.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg