След ключова среща: Патриотите ще подкрепят кабинет на Реформаторите
След ключова среща: Патриотите ще подкрепят кабинет на Реформаторите / БГНЕС, архив

Патриотичният фронт обеща подкрепа за Реформаторския блок за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Двете формации разговаряха повече от час.

"Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и парламентарна криза, защото смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за което настояваха от БСП с изключителна настойчивост да има служебно правителство за 20 дни. Не, ние такива глупости не искаме да имаме и след това да има второ служебно правителство, назначено от новия президент", коментира съпредседателят на „Патриотичния фронт" Валери Симеонов.

Плевнелиев ще връчи третия мандат за кабинет на Реформаторския блок

"Смятаме, че в това Народно събрание имаме нужното мнозинство, за да продължаваме да изпълняваме тази програма, под която сме се разписали", допълни Симеонов.

От Реформаторския блок също бяха категорички:

"Има общи неща и ние, и Патриотичният фронт, и ГЕРБ сме съгласни, че много по-добре би било държавата да не влиза в спирала на неопределеност и несигурност. Въпросът е дали това е възможно и около какви точки", каза министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.

Ще бъде ли съставен кабинет в рамките на този парламент - интригата се заплита

И с ГЕРБ, и с Патриотичния фронт имаме много допирни точки, но имаме и много разлики, които могат да се окажат непреодолими. Така че разговорите продължават. Решението за това как Блокът ще процедира с мандата ще бъде взето от органите на управление", допълни още Москов.