/ БГНЕС
Футболни привърженици изпотрошили автобус на столичния градски транспорт след мача Левски - ЦСКА, който се игра на Националния стадион "Васил Левски" вчера.
 
Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство по случая.
 
Цацаров: Санкциите за футболните хулигани трябва да бъдат жестоки

Около 21.00 ч. в автобус, движещ се линия 204 по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", агресивните фенове счупили вътрешно огледало за обратно виждане, плафон на лампа и голямо странично стъкло на автобуса. Едновременно с това те отправили обидни жестове и думи към полицейски служители, съобщиха от прокуратурата.
 
За срок от 24 часа са задържани трима души. Предстои материалите да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор.
 
Над 20 задържани преди мача Левски-ЦСКА (ВИДЕО)

Вчера от МВР информираха, че на стадиона не са допуснати 23 във видимо нетрезво състояние. Посетители на срещата бяха проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, като преди началото на мача бяха задържани 30 лица.

Левски елиминира ЦСКА и е на финал за Купата

След вчерашното равенство 2:2 в реванша с ЦСКА отборът на Левски се класира за финала в турнира за Купата на България. След успеха с 2:0 в първия мач, играчите на Делио Роси стигнаха до равенство 2:2 и така с общ резултат от 4:2 елиминираха своя съперник по пътя към финала на 9 май, където ще срещнат състава на Славия.

Това ще е първи финал в турнира за Левски от 2015 година насам, когато загубиха драматично от Черно море. За последно „сините“, които имат във витрината си 25 купи на страната, вдигнаха трофея през 2007 г.