/ ФБ/ИТН
Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов качи пост във Facebook, с който направи ироничен коментар на днешната ситуация, а в основата му бе председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. 

Христо Иванов: „Има такъв народ“ дестабилизира конституционния ред в страната

"Днес Христо Иванов отново е коментирал биографиите на номинираните министри от "Има такъв народ”. По този повод искам да споделя една хипотеза. Ако "Има такъв народ” беше номинирал за министър-председател Христо Иванов, от „Демократична България“ и кръга около тях щяха да кажат следното: „О, не – не става! Бащата на Христо Иванов е бил член на Българската комунистическа партия. Майката на Христо Иванов също е била член на Българската комунистическа партия. Тя е известна и с един митинг, на който държи пламенна реч в защита на Ахмед Доган, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов. Христо Иванов е бил строителен работник, завършил е право, но не е известно да е работил като адвокат и не е известно да е имал клиенти. Всъщност, вписан е като адвокат през 2002 г., но поради неплащане на членски внос в Софийска адвокатска колегия е бил глобяван нееднократно и е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия", пише Трифонов.

Христо Иванов: Този състав на МС е най-слабият, който някога е бил излъчван"По-късно единствената му работа е да е в неправителствени фондации и организации. През 2014 г. Христо Иванов става служебен министър и вицепремиер в кабинета на професор Георги Близнашки, виден представител на Библиотекарския кръг, който според нас днес реди правителството на Слави Трифонов. След това става министър и на Бойко Борисов, който е „мутра“ и „част от мафията“, по думите на самия Христо Иванов. Думи, изречени от Иванов, преди да се съгласи да бъде... министър на Борисов. След като става министър на Борисов, Христо Иванов казва, че това са смешни неща, употребил е площаден език и с господата Борисов и Цветанов работи абсолютно колегиално", посочва още Трифонов в поста си във фейсбук.

Тошко Йорданов: Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят

"По-късно Христо Иванов участва в тайни срещи за сформиране на нов политически проект. В основата на срещите е бизнесменът Иво Прокопиев, сочен за кадровик и лобист в няколко министерски съвета. В срещите участват и редица съвременни журналисти и анализатори, които днес громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди правителството. По-късно Христо Иванов става един от главните виновници за разцеплението на десните. Разцепление, което оставя всички десни партии извън парламента за срок от цели 4 години. Така че, ако обичат, от „Има такъв народ“ да си сменят кандидата за премиер и да предложат друг“, завършва ироничния си коментар Слави Трифонов. 

Тошко Йорданов: Повръща ми се от лицемери в този парламент