Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
"На мен ми се вижда прекалено прибързано и оперетно това втурване на прокуратурата още същия ден в Министерството на културата", коментира председателят на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов в декларация от трибуната по повод на ремонта на Ларгото.

Елена Йончева пусна аудиозапис срещу министъра на културата Боил Банов
 
Естествено, че и прокуратурата се грижи за своя собствен имидж и, за съжаление, вчера "пресоли манджата", коментира той. Защото не е въпросът да се броят втурванията на прокуратурата в едно или друго учреждение, а е добре да се броят ефективните присъди - резултатите от нейната работа, добави Симеонов.
 
Декларацията на Валери Симеонов беше в отговор на изявление на председателя на БСП Корнелия Нинова от трибуната, което, по думите му, било изпълнено с клевети, с квалификации, с патетични лозунги. "Вчера държавата била буквално разтърсена от скандала - какъв скандал, какво разтърсване", попита Симеонов. Вие наистина ли живеете в реалния свят или във вашата си паралелна държава, обърна се той към Нинова. Симеонов коментира, че е изваден един запис абсолютно тенденциозно и отбеляза, че по въпросното забавяне на строителното изпълнение е сезиран съдът, който се очаква да се произнесе на втора инстанция.

Спецпрокуратурата проведе среща с министър Банов, ще снемат обяснения на Рашидов и Йончева
 
Въпросната журналистка, за която действително е спорно доколко е журналистка, по никакъв начин не може да бъде приемана като човек, който изнася истински и достоверни факти, коментира бившият вицепремиер и припомни филма и за оградата по границата. "Там имаше едно преследване тип "копърка след линейка" на автомобила на г-жа Йончева след автомобил на Гранична полиция при констатиране на съответна група и залавянето й. С това ли се доказва корупцията", попита Валери Симеонов.

"Вие сте хванали един човек, който не особено разбира точно какво прави, по очите, по изражението му личи, но амбициозно се втурва да изпълни всяка поредна поръчка", обърна се той към БСП. "Не злоупотребявайте с нея, накрая ще я пратите в затвора, това ви препоръчвам", добави Симеонов.

Валери Симеонов не вярва на Елена Йончева
 
По-късно в кулоарите на парламента от "Атака" възразиха, че изявлението на Валери Симеонов от трибуната не е било съгласувано с Парламентарната група "Обединени патриоти" и думата му е била дадена неправомерно, в нарушение на правилника. Когато изявлението не се прави от името на председател или на заместник-председател на групата, депутатът следва да бъде упълномощен, обясни Павел Шопов от "Атака".

Всички новини по темата можете да прочетете тук
БТА