Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
Валери Симеонов
100475
Валери Симеонов
  • Валери Симеонов
Депутатът от Обединени патриоти Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента, че не вярва на колежката си Елена Йончева и скандала с министъра на културата Боил Банов.

Вежди Рашидов: Още тогава съм пратил случая с „Ларгото“ на съд

„Хващал съм в лъжа Елена Йончева. Не съм сигурен, че и сега не лъже", каза още бившият вицепремиер.

„По никакъв начин не мога да приема, че хвърлянето на публични обвинения през медиите трябва да бъде насърчаван и трябва да му обръщаме внимание. Аз съм свидетел, сигурен съм, че и вие сте свидетели, че много често Елена Йончева лъже. Откъде да знам дали това, което казва, е истина или не е“, добави Симеонов.

Цацаров разпореди проверка по казуса „Банов“

Според него би било редно първо да се изчака да се направи предварителната проверка и ако материалите стават за даване на съд, тогава да се коментира.

„Помните ли онази лъжа, при която беше пробутана стара снимка от оградата, че била съборена, а се оказа, че снимката била правена още по време на градежа на оградата на един мост. Аз я хванах в 7-8 изопачавания на факти и лъжи, свързани с оградата. Откъде да знам дали това, което казва сега за Боил Банов е истина“, каза още Валери Симеонов.

Йончева със запис срещу министъра на културата Боил Банов

Депутатът от БСП Елена Йончева изнесе звукозапис, на който според нея се чува гласът на министъра на културата Боил Банов. По думите ѝ, от записа става ясно, че в качеството си на зам.-министър на културата през 2016 г. Банов опрощава неустойка за 700 000 лв. на фирмата-строител на втори и трети етап от Ларгото, тъй като се е забавила със строежа.

Всички новини по темата можете да прочетете тук