Сидеров внесе сигнал в прокуратурата срещу Близнашки
Сидеров внесе сигнал в прокуратурата срещу Близнашки / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

„Във връзка с встъпването в длъжност на новото служебно правителство в публичното пространство бе изнесена информация, че по отношение на новоназначения служебен министър председател Георги Близнашки е налице конфликт на интереси по смисъла на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси".

Това се посочва в сигнала на лидера на Атака Волен Сидеров до главния прокурор срещу служебния премиер.

"Видно от публикуваната в интернет Декларация по чл.12, ал.1 във връзка с чл.5 от закона, с вх.№02-17-19 от 12.08.2014 г, същият е в нарушение на разпоредбата на чл.5 ЗПУКИ, тъй като към момента на назначаването му е декларирал, че е член на орган за управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация, изрична е посочено едно сдружение и едно дружество и не е предприел необходимите действия за отстраняване на несъвместимостта", се посочва още в сигнала.

"Видно е също така, че декларацията първоначално е била подписана от г-н Георги Близнашки, но в последствие подписът му е заличен, което поражда съмнение, че е процедирано по този начин с цел срещу него да не може да бъде образувано наказателно производство по чл.308 от НК", допълва Сидеров.

"С оглед на изложеното Ви моля да предприемете необходимите действия по Ваша преценка за установяване на обстоятелството дали има извършено от г-н Георги Близнашки престъпление по чл. 308 от НК и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност", пише още в сигнала.