Щурмът на мола с мотори бил за забавление
Щурмът на мола с мотори бил за забавление / Sofia Photo Agency, архив
Щурмът на мола с мотори бил за забавление
54482
Щурмът на мола с мотори бил за забавление
  • Щурмът на мола с мотори бил за забавление

Между 10 и 15 човека са изпълнявали различни задачи, за да обезпечат влизането на двамата мотористи в столичен мол миналата седмица. Това каза в предаването „Голямата скука" един от участниците. До този момент е задържан само единият от мотористите, които влязоха от подземното ниво на мола, караха по ескалаторите и излязоха необезпокоявани през главния вход.

Другият все още се издирва. По информация на Дарик това е мотоциклетният състезател Ангел Караньотов. Влизането с мотори в мола е било за забавление.

Ето какво още разказа един от участниците в инцидента: „Мотористите наистина внимаваха. Имаше хора, които седяха около ескалаторите, които предупреждаваха хората, че нещо ще се случи, едва ли не, че ще влязат мотори покрай тях. Някои от хората помислиха предупрежденията за шега и се качиха на ескалаторите и затова се получи паника. Охраната не знаеше за какво става въпрос, затвориха банките, затвориха бижутерните магазини. Не смятам, че е нещо толкова опасно, както го изкарват".

По думите му организацията е била много сериозна: „Но щом са ни хванали, значи не е дообмислено. Всичко беше за забавление. Въпреки че има задържани, не съжаляваме, че го направихме".