Шофьор предизвика катастрофа на магистрала „Тракия” и избяга
Шофьор предизвика катастрофа на магистрала „Тракия” и избяга / снимка: Impact Press Group, архив
Шофьор предизвика катастрофа на магистрала „Тракия” и избяга
65119
Шофьор предизвика катастрофа на магистрала „Тракия” и избяга
Медицинската сестра Пенка Сийболд, която е пристанала на мястото минути след инцидента
  • Шофьор предизвика катастрофа на магистрала „Тракия” и избяга
  • Медицинската сестра Пенка Сийболд, която е пристанала на мястото минути след инцидента

Шофьор предизвика катастрофа на магистрала „Тракия” и избяга. При тежкия инцидент е пострадало семейство с две малки деца на 6 и 7 години.

Непосредствено след като на мястото са пристигнали медицински екипи, семейството е откарано в Стара Загора, където е настанено в болница. Първа помощ на пострадалите са оказали хора, които са се движели на магистралата зад тях.

Някои са забелязали, че пикапът, предизвикал катастрофата, е демонстрирал притеснително поведение известно време преди сблъсъка. Според очевидците шофьорът е бил пиян или дрогиран.

Докато двата автомобила са се движели успоредно на магистралата, в района на Стара Загора, посока Бургас, белият пикап удря странично автомобила, в който пътува семейството, той се забива в манинелата и се преобръща два пъти.

Пред Дарик медицинската сестра Пенка Сийболд, която е пристигнала на мястото 3 минути след инцидента, разказа, че всички пътуващи в близост са спрели, за да помогнат на пострадалото семейство. По думите на очевидците колата е била толкова смачкана, че никой не е вярвал да има оцелели. Оказало се обаче, че двете деца са били настанени в специални столчета с предпазни колани, което вероятно ги е спасило.

За Дарик д-р Живко Желязков, зам.-директор на МБАЛ-Университетска Стара Загора, съобщи, че никой от семейството не е пострадал сериозно. 7-годишното дете е с разкъсно-контузна рана на главата и ръката, а бащата е с фрактура на предмишницата и се налага да остане за лечение в ортопедичното отделение на болницата.

Полицията все още издирва шофьора, отговорен за катастрофата. Според разказите на очевидците, след сблъсъка той е продължил да кара с висока скорост по магистралата и към момента следите му се губят.