Шестима от задържаните на ГКПП „Лесово митничари остават в ареста до 72 часа
Шестима от задържаните на ГКПП „Лесово митничари остават в ареста до 72 часа / Thinkstock/Getty Images

На шестима митнически служители, арестувани на ГКПП "Лесово" на 2 ноември, е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На други шестима задържани са наложени мерки за неотклонение "Парична гаранция", съобщиха от спецпрокуратурата.

Предстои прокурорският екип по досъдебното производство да реши за кои от задържаните до 72 часа да бъде поискано налагане на мярка за неотклонение "Задържане по стража" от Специализирания наказателен съд.

40 митничари са арестувани при спецакция на ГКПП "Лесово"

При спецакция на ГДБОП и ДАНС на 2 ноември бяха задържани повече от 30 служители на граничния пункт с Турция. Задържаните са действали като организирана престъпна група и са заподозрени, че са искали и вземали подкупи в различни размери. Разследването започва по сигнали на шофьори. Чрез СРС-та са доказани 300 случаи на взимане на подкупи.

Ревизоро: Усилията трябва да бъдат насочени към голямата контрабанда

Извършени са обиски на служебни помещения и в домовете на митничари в Бургас и Ямбол. Някои от служителите, които са били подсъдими и задържани при подобна акция преди 2 години, после са били възстановени на работа и при акцията на ГКПП "Лесово" в сряда отново са задържани.