Не съм длъжен да се съобразя с решението на комисията, ще отсъдя по съвест, така че да се вземе най-доброто решение за „Пирогов“, каза пред журналисти д-р Валентин Димитров, директор на болница „Пирогов“, по повод резултат от конкурс за началник на Клиниката по детска хирургия.

Медици от „Пирогов“ на протест в защита на началника на детската хирургия проф. Шивачев (СНИМКИ)

БТА

Пред болницата се събраха работещи в клиниката и родители в подкрепа на досегашния началник на клиниката проф. Христо Шивачев, който е получил оценка 4,14 на втория етап в конкурса, обявен за началник на клиниката.

БТА

По закон комисията ми предлага резултатите от конкурса и прави препоръка, която не е задължителна – мога да се съобразя с нея, но мога и да не се съобразя, каза още д-р Димитров. На 8 декември ще ми бъдат предоставени всички документи от конкурса, проф. Шивачев е национален консултант, никой не го освобождава от работа, безкрайно уважавам работата му, има златни ръце, каза още директорът и уточни, че ако не се съобрази с решението на изпитната комисия, ще подлежи на административна глоба, която би понесъл.

БТА

Десислава Пеева, БТА