Председателят на КЕВР Иван Иванов
Председателят на КЕВР Иван Иванов / БГНЕС
Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов е категоричен, че заявените намерения от страна на БСП да поискат оставката му са кризисен пиар от страна на партията. Шефът на регулатора посочи, че спазва закона. В четвъртък парламентът прие Доклад за дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране за 2017 г., а опозицията атакува председателя на КЕВР с критики.

Борисов: Не се меся в работата на независими органи

По-късно от БСП, заявиха, че внасят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу председателя на КЕВР Иван Иванов. Лидерът на партията Корнелия Нинова обясни, че причината за сигнала е днешното изказване на Иванов в зала, от което станало ясно, че няма да се намеси в сделката с ЧЕЗ. В петък социалистите ще внесат в парламента и искане Иванов да бъде освободен от поста си.

В пленарната зала не съм заявявал, че няма да изпълня закона, а само, че го следвам, заяви на извънреден брифинг председателят на КЕВР Иван Иванов.

Той допълни, че е бил изключително предпазлив, защото всяка непремерена реплика може да доведе до санкции срещу държавата за стотици милиони евро.

Председателят на КЕВР е убеден, че днешната акция на социалистите е „очевиден опит за кризисен пиар от БСП", която се опитва да отвлече вниманието на обществеността.