Много е важно да има работещ парламент тази есен, защото има много външни заплахи, които изискват отговорността да носи не служебно правителство, а редовно, избрано от парламента. Това каза вицепремиерът по климатичните въпроси и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов в ефира на NOVA.

"Трябва да се върнем в руслото на диалогичността. Трябва да се върнем на масата на преговорите, не защото е важно за партиите и политиците", допълни той. По думите му трябва да се говори с всички, които са готови на диалог. Виждаме че има няколко човека от „Има такъв народ“, с които диалогът е невъзможен, допълни Сандов.

Влизане в още една спирала с избори, защото вероятно няма да са едни, и доверието в България ще намалее, коментира министърът в оставка.

Според него съществува хипотезата, при която при нови избори „Продължаваме Промяната“, БСП и „Демократична България“ може да имат мнозинство в следващ парламент. Съществува такава хипотеза и тя има своята почва, но обстановката е много динамична. Ние виждаме, че в България може да се появи нова партия и за два месеца да направи по-голям резултат от утвърдени партии, допълни още вицепремиерът в оставка.

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви в ефира на „Здравей, България”, че от „Продължаваме Промяната” са поканили „Има такъв народ” на среща, но такава не е била проведена.

„Аз мисля, че са ги поканили на разговор. Може да е имало някакви условия, но знам, че трябваше да има среща между тях. Виждаме, че има няколко души от ИТН, с които диалогът е невъзможен. Това чисто комуникационно създаде проблемите не само за това правителство, но и за последните две”, каза той.


 
NOVA