Самовзривил се прожектор беляза посещението на Людмила Путина във Варна
Самовзривил се прожектор беляза посещението на Людмила Путина във Варна / netinfo
Съпругата на руския президент Людмила Путина присъства днес на Международен конгрес на преподавателите по руски език и литература. При инцидента в Двореца на културата и спорта пострадаха две жени.

Инцидентът стана малко след 2 следобед при излизането на Людмила Путина на трибуната в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Един от големите прожектори на тавана се самовзриви и накара многобройната охраната на руската първа дама да изтръпне. Гръмналият прожектор се намира на 20 метра височина, като падналите стъкла се посипаха вържу главите на две жени от публиката.

Пострадалите - рускиня и румънка на около 50 години, бяха отведени в болница. Имат рани по главата и ръцете, които не са сериозни, съобщиха за Дарик от Спешния център.

След инцидента конгресът на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература продължи по програма. Събитието, освен от Людмила Путина, бе уважено и от министър-председателя Сергей Станишев, който изнесе 5-минутна реч на руски, без преводач на български език.