/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 5 март, понеделник
През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. През нощта ще е почти без валежи. В понеделник в следобедните часове, главно над югозападните райони отново ще завали дъжд, предимно слаб.

Новата седмица ще ни зарадва с пролетно време

Вятърът ще e слаб, в Източна България - до умерен от изток-югоизток. Минималните температури между минус 5 и 0 градуса, в югозападните райони до 4-5 градуса, максимални от 2-3 градуса в Северозападна България до 12-13 градуса в югозападните райони.

Вижте снимки на 5 уникални места, където е вечна пролет

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. След обяд над масивите в западната половина на страната ще завали дъжд, над 1700-1800 м - сняг. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - около минус 1.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Климатолог: През март предстои динамично време, очаква ни рязко затопляне

Във вторник и сряда все още температурите ще са в доста широки граници, на места в Северна България ще е студено, а в Югозападна, в Източна, в Предбалкана през деня ще бъде с около 10 градуса по-топло. Ще преобладава облачно време, на места ще има и превалявания, предимно от слаб дъжд.

През нощта срещу вторник временно валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят, а в северозападните и крайните североизточни райони ще превали и сняг. Вятърът често ще е умерен, във вторник - югоизточен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще се ориентира от югозапад, в сряда временно ще бъде западен.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg