Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца. През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, с временни увеличения на облачността над Източна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В югоизточните райони ще има и превалявания от дъжд. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, в София - около 8 градуса. 

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове, главно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 20 и 25 градуса, в София - около 20 градуса.

Времето през април: От -2 до 30 градуса

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони, където ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд - от запад-северозапад, след пладне ще се обърне от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 9-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове,  ще превали и прегърми. Преди пладне ще има повече слънце. Ще духа умерен северозападен вятър, по най-високите части на Рила и Пирин – все още югозападен.  Максималната температура на 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

През следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В сряда преди обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Главно в часовете около и след обяд ще се развива купеста, над Северна България и Родопите - и купесто-дъждовна облачност; на места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е от изток-югоизток, в източната половина от страната - до умерен.  Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните - между 21 и 26 градуса.

През нощта срещу четвъртък в западната част от Дунавската равнина вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще започне понижение на температурите. Облачността ще бъде по-често значителна, предимно купесто-дъждовна. Повишава се вероятността за локални интензивни и значителни по количество валежи, гръмотевични бури и градушки на повече места в страната. Дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса.

Прогнозата за следващите 10 дни и всичко за времето четете на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ