/ dariknews.bg
С киноспектакъла „Бъди войник” и клип на група Б.Т.Р. Министерство на отбраната дава старт на кампания за привличане на военнослужещи в Българската армия. Спектакълът ще бъде представен в понеделник в НДК, а в него ще участват Гвардейският представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на Въоръжените сили и рок група „Б.Т.Р.“
 
Песента „Никога преди”, с която групата се включва в кампанията, е за уверените хора, които знаят накъде искат да вървят, каза пред „Дарик” авторът й - китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов.
 
По време на спектакъла „Бъди войник” ще бъдат излъчени мотивационни видеоклипове, заснети в реална среда на действие на видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили. За да привлекат повече млади хора, Министерство на отбраната решават да заложат и на рок музиката, като канят в кампанията група Б.Т.Р.
 
„Щастливи сме да се включим в тази кампания, а пък и видеото се получи страхотно. Те сами харесаха песента и предложиха на тази песен да се направи видео“, каза Славчо Николов.
 

Всички от групата сме ходили в казарма. Много добре си спомняме този период, но тогава държавата беше в съвсем друга позиция. Не сме разговаряли с колегите по тази тема дали трябва да се върне казармата, или не. Това, което ние си спомняме от казармата, разбира се, са веселите моменти и може би 95% от мъжете, ако ги питате за казармата, ще си спомнят точно това. Факт е, че сега имаме професионална армия и всеки, който чувства своето място там, би могъл да се реализира. Неслучайно се започва тази кампания „Бъди войник“ за набиране на военнослужещи в армията, професионални войници, както е в много страни по света, което е страхотно. Това вече е личен избор на самия човек дали да отиде, или не. Аз адмирирам възможността“, допълни той.
 
Китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов посочи още, че идеята му е била да създаде песен, която да е за уверените хора, които знаят какво искат с живота си.
 
Всеки един от нас има дълг към предците си, тези хора, които са дали живота си за това да има държавата България, да съществува на картата. Преплетени са много кадри на различни етапи от развитието на нашата държава. Ще могат хората да се насладят от понеделник“, допълни той.
 
Входът за киноспектакъла „Бъди войник“ е свободен. Началото е в 18:30 ч., мястото -зала 1 на НДК, денят - понеделник 22 октомври. Кампанията „Бъди войник” ще продължи в страната с различни инициативи като учения, състезания и други.