Румен Петков информира депутатите за срещата с протестиращите шофьори
Румен Петков информира депутатите за срещата с протестиращите шофьори / netinfo
Въвеждане на прегради между таксиметровите шофьори и клиентите и паникбутони в колите – това са част от мерките, които е предложил министърът на вътрешните работи Румен Петков на срещата му с протестиращите таксиметрови шофьори пред парламента.

Пред депутатите Румен Петков обясни като резултат от срещата си, че е предложил въвеждането на GPS системи за проследяването на таксиметровите автомобили, както и възможността те да бъдат оборудвани със система за видео –и аудио наблюдение.

В пленарна зала министърът на вътрешните работи съобщи още, че е предложил да бъде изградена връзка между диспечерските пунктове на районните управления на МВР в цялата страна и диспечерските пунктове на таксиметровите фирми по места.

Сред въпросите, които са поставили представителите на таксиметровите шофьори, са били за фалшивите таксита, стоянките и статутът на таксиметровите коли като част от обществения транспорт. Поставен е бил и въпросът дали е възможно всяка община да определи квота за колите, които ще могат да извършват таксиметрови услуги. Въпрос, който и по думите на министър, тепърва ще бъде обсъждан със съсловието.

Изказвания,след онова което той произнесе в пленарната зала, нямаше. От опозицията остро възразиха срещу това, че председателят Георги Пирински не им е дал възможност да вземат отношение по темата.

Лидерът на ДСБ Иван Костов каза, че вместо да заяви ангажираност, че случаят ще бъде разкрит, Румен Петков се е държал „като синдикален лидер, който е събрал група министри, за да гаси пожар”, а това – по думите на Костов – не е работа на вътрешния министър.

Костов попита още „има ли в България министър-председател?”