Румен Гунински: Не ми е искан откуп, не знам защо посегнаха на сина ми
Румен Гунински: Не ми е искан откуп, не знам защо посегнаха на сина ми / Румен Гунински-баща
Румен Гунински: Не ми е искан откуп, не знам защо посегнаха на сина ми
22688
Румен Гунински: Не ми е искан откуп, не знам защо посегнаха на сина ми
  • Румен Гунински: Не ми е искан откуп, не знам защо посегнаха на сина ми

Никой не се е обаждал с искане за откуп за 22-годишния студент Румен Гунински-младши, който беше отвлечен късно снощи в „Студентски град". Това съобщи пред Дарик бащата на момчето. Той допълни, че няма неуредени финансови задължения.

Общинският съветник от БСП в Правец Румен Гунински не може да си обясни защо са отвлекли 22-годишния му син.

Румен Гунински: „Той не се занимава с такива неща. Учи, скромно и добро дете е. Учудващо защо посегнаха на него".

Появиха се информации, че са ви предупреждавали да очаквате такова нещо?

Румен Гунински: „Не, това е някой доброжелател. Нито някой ме е предупреждавал, нито ми е звънял за срещи, нито за други неща. В това нещо няма грам истина".

Пред Дарик Гунински разказа, че няма неуредени финансови отношения с партньори и единственият заем, който има, е към банка.

Главният прокурор Борис Велчев потвърди информацията, че няма поискан откуп до момента за отвлечения Румен Гунински.

Велчев съобщи, че първата информация за отвличането е постъпила веднага след инцидента. Градският прокурор е образувал предварително производство, с него обаче няма да се занимават специализираните звена, тъй като по думите на главния прокурор не е работата на прокуратурата да разкрива отвличането. Главният прокурор потвърди, че отвличането на Гунински е дело на добре известна на полицията банда и че в това отношение се доверява на главния секретар на МВР Калин Георгиев. Велчев призна, че продължава да няма особена разкриваемост на отвличанията, но призова да не се бърза с изводите и отказа всякакви подробности по случая.

Изготвяне на законопроект за борба с отвличанията ще обсъди премиерът Бойко Борисов с екип от юристи. По повод отвличането на 22-годишния Румен премиерът изрази надежда за развитие по случая и обясни, че МВР работи усилено за откриването на отвлечения мъж. 

22-годишният син на бизнесмена Румен Гунински беше отвлечен снощи около 20 часа близо до Зимния дворец в „Студентски град". Похитителите издебнали момчето, докато разхождало кучето си и го напъхали в бял микробус.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев: „Прибирали са се вкъщи две момчета. Бял микробус спира близо до мястото. Излизат три маскирани лица, нанасят няколко удара на едното от момчетата и насила го вкарват в микробуса, след което се оттеглят в посока запад. Пред очите на доста хора е отвлечен".

През цялата нощ полицията в София издирваше нападателите. Мястото, на което е станало отвличането, е едно от най оживените в „Студентски град". Бащата на отвлечения младеж е общински съветник в Правец. Гунински-старши е бизнесмен, държи няколко заведения и участва в управата на няколко фирми.