/ БГНЕС, архив
Нов протест пред столичната болница Шейново” се състоя тази сутрин. Този път той бе иницииран от пациенти, а проявата целеше да подкрепи д-р Албена Гагова, която преди дни бе пребита от баща на новородено, защото отказала да даде на мъжа плацентата. Психическото състояние на лекарката не било добро, обясни директорът на болницата д-р Румен Велев, а причината за това е, че д-р Гагова започвала да осъзнава какво всъщност се е случило.

Родители изразиха подкрепата си за лекар от болница "Шейново"
 
Протестиращите срещу насилието над лекари граждани организираха проявата си пред столичната болница „Шейново” в социалните мрежи.
 
"Разбрахме за случилото се, останахме потресени. Спонтанно направихме група във фейсбук в подкрепа на доктор Гагова. Искаме да изразим гражданска позиция срещу това, което се случва не само с нея, но и с всички медицински лица - лекари, сестри, лаборанти. Цялото това насилие срещу тях е недопустимо", каза един от родителите, дошъл на протеста.

Баща преби лекарка, искал плацентата на детето си
 
"Който я познава не може да си представи, че човек може да бъде предизвикан от нейния благ вид към каквато и да е агресия", каза друг родител.
 
Директорът на болницата, в която се случи инцидентът, д-р Румен Велев подчерта, че лекарите очакват една заслужена присъда за извършителя.

Битата д-р Гагова се възстановява физически, но остава в тежък шок

 
"Откровено тя не е много добре, психически започва да осъзнава всичко това и е доста срината. Аз вярвам в правосъдието и то ще си свърши работата. Ние призоваваме правилата да бъдат спазени и ако има престъпление, трябва да има и наказание. Много важен елемент от прекъсване на тази порочна верига е именно, че досега голяма част от хората, които извършват тези престъпления, остават ненаказани. Затова хората се обезверяват", каза д-р Велев.