/ полиция / Sofia Photo Agency, архив
12-годишно момиче е открито обесено в дома си в ромската "Гиздова махала" в Дупница. Лелята на детето открила тялото му в събота около 19.00 ч. и веднага уведомила родителите, които по това време не били вкъщи.
 
Сигнал в полицията подали спешните медици.
 
Роднините на ръце отнесли детето в Спешния център в Дупница. Въпреки бързите реанимационни действия лекарите не успели да го върнат към живота. Тялото е откарано за аутопсия, като се очаква в понеделник да стане ясно каква е причината за смъртта.
 
При първоначалния оглед следи от насилие по тялото на детето не са открити, съобщи говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка. По случая вече е информирана и прокуратурата, която е започнала досъдебно производство.
 
Въжето, което е било около врата на момичето, било собственоръчно направено, а не купено от магазин. Час преди момиченцето да увисне на бесилото, то е играло на улицата с други деца от квартала, пише още "24 часа".
 
Все още не е ясно каква е причината да посегне на живота си. Разпитват се всички хора от махалата и децата, с които момичето е играло, работи се и по версия за грабеж.